air gula

maaf btnya..mcm mna ya kita nk pasti kn yg kita x ad kncing manis....

2 Balas

Ya, prosedur minum air gula adalah cara untuk mengesan/diagnos sama ada kencing manis atau tidak. Bacaan gula dalam darah sebelum minum air gula, dan selepas dua jam minum air gula. Jika dalam julat normal, insyaAllah bebas kencing manis

5y ago

berapa ya bacaan dia??

Bacaan fasting (puasa sblm minum air gula) kena bawah 5.3 & bacaan 2 jam slps minum air gula kena bawah 7.8..