Upt samar mcm ni pregnant ke. Sy 5day lewat. Tp rasa nak period tu ada. Takut kena scam

13 Balas

tahniah sis...mmg rasa mcm nk period..payudara sensitif n sakit, sakit2 badan...sis jgn buat kerja berat2 dulu buat sementara ni..nnt pergi klinik utk buat confirmation pregnancy❤

Biasanya simptom nak period n early prgnancy lebih kurang sama. Rasa nak kluar, tp check takde. Cuma kne byk kan rehat, jgn stress2, jgn angkat bnd berat, jgn byk jalan, jaga makan.

sy 7 ank smua rsa nk priod sis..rupenye mngndung😁hrmon priod dgn prggy sma cuma prggy lbh skit🤭btw tahniah sis😊

tahniah..insha allah mmg +ve tu..rsa nk period tu normal awl2 prgnt..rasa kram2 manja kt perut kan..hihi

kalau nak kepastian g klinik bt confirmation pregnancy. Doktor akan cek air kencing + scan kantung dlm rahim

1y ago

cdng nak pergi tunggu masa sesuai.

Ini tk samar puan, nmpk jelas je hehe. Boleh confirm di klinik. Tahniah 😆😆

1y ago

Mmg tanda nk period & awal kehamilan tu lebih kurang je. Mcm cramp2, sakit pinggang, sensitive nipple. Saya pun mula2 rasa period cramp, dh seminggu lewat period. Time tu tk fikir pregnant pun cuma igt period dtg lmbt, tp saje test upt nk confirm. Tgk2 pregnant 🤣

+ve sis , tahniah , insha'Allah tak kena scam ni

1y ago

Sy pun sebelum thu pregnant ada sakit senggugut tpi tak lama mcm sakit time nk period

alhamdulillah tahniah puan😍jg dri bebaik tw 😉✌🏻

1y ago

Alhamdulillah. makasii

banyakkan rehat dulu.. baby masih perlu jaga

xsamar lahh..jelas tuhh..sy nye lagi samart