Nk tnya Klau dh ad turun tanda darah cmpur lendir MCM mne kena g hospital ke

7 Balas

smela sy hrni bru msuk 37w smlm dh prgi hospital cek laluan sbb contraction tp dr suruh balik sbb bukaan bru 1cm. hrni xbrhnti kuar lendir coklat n seakan drh sikit tp tak rasa contraction. sy tnye jiran sy , dy ckp kalau kuar lendir dgn darah beserta contraction kerap baru pergi hospital. kaalau rasa drh tu keluar banyak tu tnda dh nk brslin tp mgkin kena admit ward dlu kalau tkde sakit contraction. tp biasa kalau bukaan bru 1 cm, 2cm dy suruh balik dlu. kalau 3cm ke atas bru dy thn wad

pegi sis. sy pn ada turun tanda darah lendir warna coklat pukul 7 malam. tapi takde contraction. da pukul 10 gtu bru rasa cm xsedap. contraction pn mild je. sy trus g hospital dlm pkul 11pm. daftar n cek smua pkul 12. pkul 1.30 pagi tu jugak dah bersalin 😂😂 ingatkan besok siang ke atau lambat lagi ke, nasib sy ikut kata hati pegi je la hospital cek. #38w

1y ago

sory lambat reply. ada darah x? lendir sy tu cmpur darah sket. bile tgok kat pantyliner darah tu warna coklat gelap. ada stengah hosp, kalau ckp ada tanda je tp xde bukaan dorg suh balik dlu. mcm sy, sy tgu sakit contraction dlu. sbb kalau pegi ckp cmtu kompem dorg seluk nak cek bukaan. 😂

Brp minggu tu sis ? Saya pun ada , saya baru 36 minggu 1 hari harini , semalam genap 36 minggu ada darah mcm darah period siap ketulan . Perkara biasa ke ya ? Takut 🥲 siap ada sakit senggugut . Smlm dh jumpa dr , dr kata dinding rahim ada luka maybe . Tpi rasa sakit mcm senggugut tu ada . Nak tido pun asek bangun tido bangun tido je

2y ago

biasa nk besalin tanda darah warna coklat + lendir sis. kalau rasa mcm sengugut tu pn kena pantau time dia kerap x. sy nk besalin pn cmtu ada rasa sengugut sket² je.

elok pi je check dekat hospital sis. kalau takde pape, boleh je kan balik. kalau ada pape, elok lah kita pun dapat tau. saya ritu keluar tanda darah + lendir dgn contraction sikit2 tu tapi delay besoknya baru rasa mcm sesaja nak pi check. sekali terus kena admit sbb bukaan dah 3cm

kalau DR. i dia bgtau kalau ketuban pecah,ada kontraksi br jmpa doktor.sktkt ada darah skit2 xda kontraksi xpyh dia kata..

2y ago

sy pn memule pikir mcm sis ckp tp sy xsedap hati. sy pegi je hospital lepas tanda darah coklat tu. contraction pn takde. smpai spital dah 4cm rupanye. xsmpai 2jam lepas tu besalin masa 7cm. kalau sy tgu contraction betul² tu rasa da tebesalin kt rumah 😂

Yup kena gi.. tu tanda dah ada pembukaan selalunya.

baik refer ke hospital sis