Supermommy dalam dilema

Im now preggy w second baby (24 weeks).. Masa anak sulung dlu, time 29 weeks sy kena Infective Sacrotitise (lumpah sbelah kaki tk boleh jalan smpai laa bersalin) doc kata I.S ni rare condition, tambahan pulak sy kecik orgnya, keje cuma makan dan tidur ?so berat naik mendadak,, dan sy one of the choosen,, kena wktu bulan puasa, sebulan dkt hosp cuma terbaring, bila keluar hosp pakai wheelchair smpai laa bersalin.. My second pregnancy, sy sgt sgt sgt aktif.. like, SANGAT.. 15 weeks boleh pegi hiking nk main dkt Kelah Sanctuary ? boleh travel every 2 weeks KL - Kelantan, now first day of fasting, sy nk tnya mommies, mcm mana kita nk tahu, yg badan kita&baby TAK BOLEH GO ON?? sbb masa 20 weeks sy ada bleeding sikit, doc cuma kata maybe lasak sgt, kita rasa badan kita larat tpi sbenarnya tak (alhamdulillah tk sakit n baby pun in a good condition), sikit stain pada panty liners.. so how to know yg kita sbenarnya tk larat berpuasa? sbb sy sgt sgt sgt laa nak puasa penuh ?

1 Balas

Kalau rasa lemah dan tak larat, rasanya tak perlu puasa. Cuba puasa selang sehari dan banyakkan minum air kosong waktu sahur dan berbuka. Kurma jangan lupa. Take care ya.

5y ago

insyaAllah, thankyou so much sis 💕🌹 you too 😘 goodluck ya sis 💪😁