37w 2d & baby sgt aktif

hi, sy first mom, so far sy tkde rasa lg tanda2 nk bersalin tu cuma ada la kdg2 rasa mcm cirit birit n keluar lendir jernih tu.. sampai ke harini sy masih lg bekerja, cuma nk tahu bila momies2 yg preggy kat luar sana start ambil cuti bersalin ya? sy rasa mcm nk keja lg sampai 17/5… btw due sy 26/5.. skrg pjj dgn husb tp tk jauh sgt.. cuma risau nk prepare sorg2.. tp stakat ni ok lg la nk berjalan apa semua cuma mengah je.. #firstmom #bantujawab

6 Balas

Saya ambik 2 minggu sblum due. Sbb anak first, tak tau nature takut terberanak awal. Due 23/5, Skrg dah 37w6d dah ada contraction.. doakan saya dipermudahkan urusan bersalin juga ya sis

5mo ago

due saya 25/5 sisi rasa contraction tu macam mana ya? kita first time jugak tak tahu nak beza lagi😂

Saya skrg dh 39w 2d dan sehingga hari ni tiada keluar tanda.. Masih lagi bekerja sblum masuk due sbb jarak hospital dgn tmpt kerja lagi dekat 5 minit je 😁

Sy due sama ngan awk 26/5.. awal bulan 5 sy mmg dh start ambik cuti sebab nk prepare mental ngan fizikal. Taknak penat sngt. Nak bnyakkan rehat.

Hi, sy due 30/5 , ambil cuti awal 10 hari, tp dh standby juga kalau terbersalin awal sbb 1st mom xde pengalaman 🤭

Saya Ambil seminggu awal ...standby semua ya..jgn risau ..Semua akan OK and smooth mummy