29 weeks

Sy 29 weeks dah. Normal ke kalau baby gerak slow2 n tendang pun xkuat sgt? Risau laa..

68 Balas

better sis prgi kcmsan trus... jngn jd mcm sy bby sy dh jd ank syurga😭😭😭... 28week 5day dy meninggal... fktorny mcm sis la gerak slow jer tendang pn slow jer.. g klinik 15hb scan smua bgai dr ckp bby ok xde mslh... blik pd klinik minum ais pn sma jgk gerak hlus .. 16hb sy khilngan bby sy... skrg dkt hosptl minggu dpn bru nk czer😭😭😭

1y ago

sis apa punca ? tali pusat tebelit ?

Hi moms smua ..Nak tanya ..minggu ke brpa kepala bby pusing kebawh ehh? .Sbb bnyak yg kata 28 week dh boleh pusing ..Tp sya pnya belom lg ...Sya tkut la..tmbh pulak bby kurang gerak 29 week ini dn perut rasa kejang ii ..dn kerap kencing ..Tp kencing tu sikit ii je ..Normal ka moms smua ??..🤗🤗

1y ago

Mommy bykkan bergerak contoh buat kerja rumah yg ringan2. Baby sya 28w dah kebawah

normal je kot..sy pun camtu. skrg nk masuk 29weeks. baby girl. tendangan xde la kuat sgt. mxm certain org sampai gerak2 perut. sy punya gerak perut pun sikit2 je. lembut je. tambah2 lagi skrg bulan puasa ni. makan pun xbyk sgt. syg nkntinggal puasa. asalkan baby gerak tu kira ok lah

2y ago

sama macam saya alami sekarang

normal sis..sayapun asyik risau aritu.. so sy alert cara bagi dia grak.. mcm sy baby aktif gerak kalau sy baring.. jd bila time xgerak sgt..sy akan baring.. berjalan2 .. atau minum sejuk.. asal ckup 10x kick..

2y ago

Sama sis bile kite baring mengereng die aktif gerak

Hm xtau pula sis sy makin naik weeks makin kuat tendangan dan gerakan dia. Better gi klinik cek

2y ago

tulah sya dah 29 week makin kuat tendang

Sy bby ppuan.. tendang slow.. malam dye aktf sgt smpai sy xleh tdr

1y ago

Sama la kiter..bby pompn aktf pd waktu mlm

sy pn sama kbetulan check up kt kk jumpa doktor ckp kena minum air masak banyak ksian bby klau kurang air dalam badan mmg bby akan gerak slow je blik rmh sy trus bnyakkan minum air n mmg betul lepas tu bby aktif rasa kuat gerakkan die😇 so..sape² rase bby kurang gerak kena minum air bnyak ye

Kalau gerak dan tendang lebih 10x dalam 1 hari itu considered as normal. Jangan kurang dari 10x dalam 1 hari itu kena cepat2 check ke Hospital

Normal je tu….Ada baby yg aktif….ada yg x……yg penting baby gerak….klu x gerak langsung tu yg kene g klinik…….. Klu kes baby meninggal dlm perut….Memang dah ajal……x bleh nak buat apa…….Memang dah ketentuannya……..

Gi klinik scan ye sis. Takpon sis cuba minum sejuk tgk macam mana

2y ago

betol tu xpon ltk tngn kt perut nty rasa