Separation Anxiety

I'm a first time mommy. I get this separation anxiety whenever I'm away from my baby. I'm worried all the time. Also I don't like kalau org suka2 kiss and her. Mcm overly protective. Is it just me or is every mom like this :/

2 Balas

Its best kalau org tak kiss anak kita.. i got a scare sebab org yang kiss anak saya tu ada tibi... nasib anak saya tak krna jangkit.. org tu pun satu.. tau2 ada penyakit but nak juga kiss anak org..that time my son baru 3bulan..now anak saya dah nak 8bulan..org nak angkat2 dia.. marah juga la sebab dah trauma.. dorang ingat anak kita ni anak patung.. (org yang saya refer ialah org yang baru kenal or kawan2.)

4y ago

I know right. Nak kena remind jga ke yg baby is weak & dorg blm Ada solid antibody? Yg lepas merokok tu pun sibuk2 jga dekat dgn baby. Kdg2 geram ja tgk, Bawa anak lari ckp pampers full da berak hahah

Sama jugak. Bgon tido baby kt sebelah xde rse hilang jantung

4y ago

Yeah. Even baby tidur pun Kdg2 I kena focus tengok whether Dia benafas ke x. Takut all the time