Cuti bersalin awal...

I’m on my 37w and my Braxton Hicks are veryyy frequents these days.... tidur baring duduk jalan semua dah rasa sakit. I think because my babyH is now pushing and stay in between my pelvic so I cepat rasa sakit berdenyut2... and he is so actively moving till one time i feel my tummy turns to square shape (not joking) I’m working and it’s lil bit tired for me to walk and carry such pain at this stage. Would it be okay if i take cuti bersalin awal 2w from my edd ?? Anyone experienced sama macam i? 🥺
8 Replies
Saya plan nak work from home week 39 and cuti week 40. Tapi skrg nak week 35 rasa x larat. Takut baby keluar awal.
I took my AL since 37w. Cleared off my AL. Tp gave birth 39w4d..haha..nasib ade lebih 6hari tu tmbah lpas ML abis..bukan manja tp badan trasa brat n sakit sgt, within cuti tu bykkan exercise dgn gym b
..more
VIP Member
Saya first pregnancy plan nak ambik cuti dalam 36 minggu macam tu. HR and other colleagues pun galakkan ambik awal, since pengalaman colleague lain semua beranak dalam 37-38 minggu macam tu 😆
Boleh dah tu... Amik la AL ke ape ke... Sy dulu start cuti 36 weeks...sbb x tahan sgt... HR pulak x bg amik AL sbb sebulan die bg AL sehari je... Means i nk cuti bulan 7...AL tggl 3 je smpai bulan 7 t
..more
Sy amik cuti awal dr 35w lg sbb nak rest kt uma n tkt ad emegncy pape,so sy guna al utk cuti ni smntara tgu mtrnity leave 3months 😀
Related Posts