Cuti bersalin awal...

I’m on my 37w and my Braxton Hicks are veryyy frequents these days.... tidur baring duduk jalan semua dah rasa sakit. I think because my babyH is now pushing and stay in between my pelvic so I cepat rasa sakit berdenyut2... and he is so actively moving till one time i feel my tummy turns to square shape (not joking) I’m working and it’s lil bit tired for me to walk and carry such pain at this stage. Would it be okay if i take cuti bersalin awal 2w from my edd ?? Anyone experienced sama macam i? ?

15 Balas

sangat disarankan tuk berehat sbb 37 above mmg xleh nak tolerate. sy since 37 weeks mmg perlu byk rehat. bby mngeras pn sbb kita ni bgerak aktif sgt. tp once dah x buat apa2, bosan pulak. hehe.. tp xpelah, baby need us more.. sy skrg dh 39 weeks n dudok pun sakit kdg2..

5y ago

I nak drive pun rasa senak sebab drive tu duduk kena tegak untuk focus on the road but kalau jadi passengers bole duduk free& easy sikit. So my husb kena drive me to office then later baru dia pergi office. On usual days memang i drive sendiri. Tapi kalau jalan yg tak rata tu bergesel bergegar peruttt aduhaii nyilu senak semua ada 😭😭