30weeks

If branak time 30 minggu normal or not..sory for asking ... ...

7 Balas

baby dikira matang selepas 35 mgu ke atas.. dan ibu2 lazimnya akan melahirkan baby sekitar minggu ke 37 dan ke atas. kalau baby lahir sebelum 35 mgu dikira baby pra matang dan baby tersebut masih memerlukan rawatan susulan bergantung pada tahap kemampuan baby..

saya pernah bersalin minggu 35 week.... doktor still anggap pra matang.... baby pra matang kena perhatian lebih sedikit

My sister bersalin time 29weeks.

5y ago

Ok..now dah 1 year 2 months. 😊

28 weeks above dh blh bersalin

5y ago

arh sure .. okayh tq sis... sebab now dah 30weeks.. baby asyik mengeras je.. risau..

di kira premature baby

d Kira Lahir pramatang

Pramatang baby