vaksin

Assalamualaikum hi all mommys out there, nak tanya, are you guys prefer to give vaccine for your baby or not? ?if yes, why. And if not, why.

8 Balas

I prefer to give vaccine. Would do anything to protect my baby if there's a way(apart from prayers n healthy foods). Viruses n bacteria always evolute and creating new strains. If there's option to avoid something that could be avoided, why not vaccinate our child? The latest example is the death of orang asli at kuala koh. The causative factor is measles that could be avoided by MMR vaccination. Tapi kalau ajal tu, vaccine atau tak belakang cerita. At least we do something than doing nothing.

I prefer give my baby vaccine sebab perlu untuk imuniti badan baby yang lemah. Anak kakak saya dia tak dapatkan vaccine yg cukup, jadi dia senang sangat jatuh sakit malah ada kawan sekelas dia kena beguk tau dan benda tu boleh bawa maut sebab tak amik vaccine laa. Jadi tak pepasal akak saya kena ponteng kan sekali anak dia sebab takut berjangkit. Jadi kena bagi sis, lebih baik kita mencegah dari mengubati kan.

Better bg vaksin sb bnyk skrg pnyakit mcm2..Dgn pertmbhan pnduduk yg dtg dgn pelbgai kaum xthu bwak wabak cmna..Sbgai lngkh berjaga2 ambik vaksin bby..klu skit tu kuasa Allah tpi ambik utk mncegah..

Semestinya vaksin... Please dun say no to vaksin. It goods.

Vaccine of course! Mencegah lebih baik dari mengubati.

Waalaikumussalam. Semestinya vaksin!

Semestinya vaksin !