Harapan menyusu semula

Hi if baby dah 4m fully fm ada chance tak utk dia minum susu bdn semula? Before this terpaksa stop bagi sb my breast ada problem and rasa susu tu mmg masin. Pam pun tak boleh. Doc mtk stop sb takut ada infection and dlm tempoh tu sy bg fm dlm botol. Susu bdn smkin brkurangan. Now bby dh nipple confius. Dlm masa 1bulan jugak gigih utk bg bf tp bby xnk (nak stimulate dari mulut bby to my nipple) . Now picit pun dah tak keluar susu even dh minum longan n others milkbooster. Dah bt skintoskin tp tak brjya. Rasa give up sgt. Ada hrpn tak utk bby latch balik n keluar susu.. Ibu2 ada pnglm atau cdgn utk mslh sy ni tak

1 Balas

Masalah sis sama dgn saya. Tapi anak saya baru 13 hari tapi dah taknak df. Saya pam je bagi dlm botol. Tapi tu la kadang2 sampai trauma sbb bengkak teruk dgn sakit gila bila pam. Saya pun mcm sis juga mengharapkan anak boleh df dgn saya dan buat cm sis jugak. Skin to skin semua tapi tak berjaya. Saya teringin boleh menyusukan mcm org lain. Saya pun dah start down. 😢

4y ago

anak sye pernah nipple confuse. waktu tu same age with your daughter. tp saya tak peduli, saya keep going. now, fully direct feed dgn saya. umur anak cecah 13m :) saya nk cerita dan kongsi tips kat sini, panjang.. jom kita smbang di ws awak 😄 www.wasap.my/+60163585235/TipsNippleConfius