Anak meragam bila direct feeding

Masa hari pertama selepas bersalin, susu belum ada. Tp saya still bg bby hisap. Sampailah hari ke-3, maybe lekapan salah, puting jadi melecet. Saya mula pakai nipple shield and topup susu formula sbb masa dekat ward, susu tak cukup utk bby and bby kencing berdarah. Skrg ni bby dh start nipple confused and melalak ligat bila direct feeding. Rasa give up sgt sampai nak pam je susu and biarkan dia minum ikut botol.

1 Balas

Hi mommy. Cuba dapatkan nasihat nurse. Nak bagi anak betul pandai lekapan nya kena take time. Kalau anak saya sebab kena kuning lama lepas tu ada masalah lekapan. So memang kena sabar. Yang penting suami pun kena tolong bila dia ada.