Berapa lama ibu di dalam bilik bersalin?

Hi ibu! Ingat lagi tak ibu berapa lama dalam bilik bersalin? Jom komen di bawah untuk kongsikannya bersama kami! Pengalaman ni pasti ibu tak dapat lupakan sampai bila-bila kan 🥰

Berapa lama ibu di dalam bilik bersalin?
215 Balas

anak pertama pecah ketuban jam12 trs p hospital cek jln baru 1cm msi x rasa sakit start jm1 bru mulai rsa skit mnahan contraction dari jam 1 tnga mlm jam5 lebih ners sruh mkn dlu sblm msuk lr x dpt nk mkn sbb skit kuat sngt...😅 jam6 pgi msuk lr ..smpai jm4 lebih cek jln msi 4cm last² czer sbb lmbt bukaan hrp la ank kdua ni ad rezeki bsalin normal 🥰

💙 12 jam 😅baru anak first... Org slalu kate aak pertama memang amik masa lame sikit x tau plak lame betul😅plus 5 hari contraction fuhhh 4 hari turut just 1 cm jer tapi contraction ade setiap hari.. Bermula setiap 30mnt satu contraction sampailah setiap 10 minit satu contraction.... Pengalaman pengalaman

💛 layan kontraksi yg kuat lbh dari 10 jam, masuk labour room sbb bukaan da 5cm , pecahkan air ketuban tapi air ketuban da x jernih, suspect bby da yak2 dlm perut. at last doc decide utk emergency czer. less than 1 hour dlm labour room, Alhamdulillah xkisah la normal ke czer.. yg pntg dua2 selamat da. 😊

💛💚 💛ank sulung xsmpai 15mnt dlm wad kepala dh kluar 😁 💚 ank kedua naik jam10pg ,cek bukaan ctg , pecahkn ketuban , induce drip kedua ... xlama contractiom dtg ... cucuk ubat tahan sakit jam1.40ptg selamat brsalin ... jam3 turun wad 🥰 smoga anak ke3 nanti kurg sejam 💛

anak pertama, masuk labour room jam 730 pagi bersalin jam 1130 pagi macamtu dalam 4 jam la tak campur jahit. anak no 2 pulak masuk labour room jam 1230 tengah hari, jam 230 petang mcm tu dah bersalin dlm 2 jam la tak termasuk jahit 😅 ni tgh mngndung anak no 3 alhamdulillah..

Anak pertama 💚 Masuk ward pkl 2pg bukaan 3cm..layan contraction sampai pkl 8pg..tgk² dah 8cm..trs ke LR..pkl 10.25pg kuar baby boy.. Alhamdulillah dipermudahkan semuanya..Skg dah 38wk tggu hari bersalin anak ke2..Semoga lbh mudah lagi..jarak 6thn dgn abgnya..Aaminn

💜 12 jam dalam LR.. bukaan tak naik, kekal 3cm.. finally tolak bilik OT, terus czer 😌 redha walau cara bersalin yg x pernah dibayang, yg penting anak selamat & sihat.. Alhamdulillah baby dah 3 bulan, semoga terus membesar dgn sihat ya Nur Aisyah Humaira 😘

💛 10 minit.. sampai hospital 5.20pg bukaan 6cm masa misi tgh check laluan bukaan dh 5.40pg bukaan 8cm 5.50pg sy masuk lr tp pnglmn xberapa best sbb dr bilik ctg nk ke lr misi suruh jln sbb wheelchair habis tepat pkl 6pg sy bersalin

💙 Baby sulung...warded 5.9.22 tgh mlm...ptg jam 5pm masuk labour room..layan contractions around 8 hour... bersalin 6.9.22 @ 0027 in the middle of night.. Alhamdulillah baby boy berat 3.58kg selamat dengan bantuan vacuum 🥺🥺

2y ago

mse kne vacum tu sakit x sis?

saya Patut Due 15.5.2022 Tapi Sbb Sya Dah ada tanda dgn kencing kotor Hb low Masuk Wad 20.4.2022. bersalin pakse sbb bukaan 3 ckp masa 20 hb tu.... 23 hb masuk ubat jam 5 pagi air ketuban pecah kul 11.40 lahir puteri sulung kami