Bersalin tanpa epidural

Hi ibu2..sy nak tnya pengalaman ibu yg bersalin secara normal tanpa epidural..sakit masa contraction tu terlalu sakit ke? Masa nak push, lagi sakit dr contraction atau dah kurg? Sy plan xnak ambil epidural kalau dpt lahir secara normal, tp sy takut x tahan sakit sbb x tahu sakitnya mcm mna..terima kasih pada sudi share pengalaman ☺️ #firstmom #ingintahu

19 Balas

1st anak epidural..sekali berak dah..so operate.. rase cam hurmmm...okay laa tp alhamdulillah xde kene sakit² blkg.. 2nd baby..saya nak epidural..tp dr x bg katanya dah 5cm dan dr pakar pun xde.. so menahan sakit berjam²..sampai pulas² tgn dr praktikal yg dtg..bila nak teran saya x tunggu 10 cm..sbb xtahan sgt.. lepas jaa baby keluar sekali bidan yg senior ckp.. 1st time saya tgk..punya sakit awak menahan..sampai boleh putus 2 cadar spital ni..