36w 5d hari ni 🫠 semoga baby keluar la 37w (due 13/6/2024) 😅

Sape macam saya x sabar nk beranak sebab dah x larat nak bawa badan? Sy wife n ibu yg bekerja n ada anak sorang umur 3 tahun sedang aktif membesar 😌 letih sgt2, x sabar nak adik baby kua boleh dah cuti pantang terus..

36 Balas

Saya due 14/6, kalau ikutkan nak sangat bersalin awal sebab anak first, jadi tak sabar, bukannya takut. Tapi kita sendiri pun tak tahu diri kita ni jenis orang yang bersalin cepat atau memang ikut due kan. Dalam masa yang sama suami suh baby tunggu dia habis kursus dulu. Kitanya dah tak larat, walaupun tak bekerja tapi kalau dah sakit² badan tu rasa tak best juga. Jadinya pujuk laa juga baby keluar time ayahnya habis kursus nanti. Semoga ibu² yang menunggu masa nak bersalin dipermudah urusan dan sihat kedua² ibu dan baby. Selamat berjuang semua geng june

4mo ago

Insya Allah Amin.. sy dulu mase anak 1st pun x sgka turun tanda 2 mggu awal dr deu.. x silap sy patut anak kua 15/7 tp awal bulan 7 sy dh trun darah pastu g hosp bukaan baru 1-2 cm pastu 2cm je 2-3 hari siap g swasta cek bukaan doct tlg seluk2 bg cpt lg bukaan, mlm tu drh byk g kua g balik hosp trus admit.. tggu sehari xde jgk esok subuh pkai induce belon dlm 12 jam ptg cek jalan dah 5cm tolak lr trus,,zmn 2021 cvd kuat lg sy betarung sdrian tnpa husb jgn kate blh teman kt lr nk anta brg or lawat kjp2 kat wad pn x blh ari2 vc je ngis2 neves smua ade

kuatnya mental and fizikal ibu2 yg mengandung dlm msa yg sma bkja jugak, kita ni housewife yg mengandung ja pn x bleh nak ckp letih and stress nya tu mcm mana haha dgn layan krenah anak lain2 lagi fuhhhh 😆 semoga smua urusan ibu2 mengandung and bakal melahirkn dipermudah, aamiin ♥️🫶

4mo ago

Ye kt sama je sis bkerja ke x same penat nye house wife penat cara house wife yg bkerja pnt cara bkerja... kdg ase nk ngis tp ttp cekalkan hati pk kan ni pngrbanan isteri n ibu... kuat lah wahai ibu2 smua... Allah ada bersama kt 🤲🏻❤️

Sama la sis..sya skang dah 38w 4hari dah ni tak kuar2 lagi 😅 takpala mungkin ada hikmah knpa belum kuar lagi..perut jenis besar tak larat nk usung dah ni sakit pinggang sakit kat ari2 nk tido susah huhu dugaan para ibu2 smoga kita smua kuat dan diberi kekuatan menghadapinya..aminn..

4mo ago

Amin, sy anak sulung bersalin 38w 5d..Trun drh awl 2 mggu bukaan 2cm 2-3 hari kesusahannya induce belon buka 5cm pastu tolak lr induce lg drip kat tangan yg tu cpt 4 jam je trus rasa cntraction kuat tahu2 dh 7-8cm

saya pun tak larat dah. due saya 14/6 ni. huhu. pengalaman saya nak sebelum ni 39 w. tapi mujur waktu tu pkp. ni waktu bekerja. tak tahu lah larat tak nak berjalan. sekrang time tidur pun sakit2 badan dah,memang berdoa supaya anak ke 3 ni keluar awal lah. huhu

4mo ago

Sy temerloh,, pahang

saya due 15/6 ni .sama laa taksaba nak tunggu anak sec ni keluar . abangnya umo 3 tahun . semoga dipermudahkn urusan kita semua yang bakal bersalin yeee . takmau sakit lama lama datang tanda cukup masa baby cepat cepat keluar hahaa

4mo ago

Sy doa gini la sllu hahahahaha

Baca comments kat sini pasal sakit pelvik rupanya kita semua sama.. anak ke2 tapi gap dekat 4 tahun, tak igt dh sakit pelvik ni.. semoga kita semua dipermudahkan urusan bersalin.. due 19/6.. tp nasib baik minggu ni start wfh dah..

4mo ago

Smga dipermudahkan smuanya sis

Sy due 15/6, tp mtk baby keluar 38w mcm tu sbb nk jgk ank sama bulan birthday dgn maknyaa 😅 yg abg sama bulan dgn ayahnyaa tp tu la skrg pun dh x larat nk bawak perut dgn nk layan si abg yg baru 1y7m 🥹 mencabar betul rasa..

4mo ago

Best kan ank sec sama birthday ngan ayah. Anak 1st sama bday ngan spupu. Ni bakal ketiga maybe sama bday ngan atuk dia hihi

saya due 14.6 😂 . semalam baru discaj kena tahan wad 2 hari . sbb malam 18hb skit mulas bnyk kli, tp buat ctg xde contration pun .. mungkin kepale dah masuk laluan kot . harap beranak awal jgk hrini 36w 4dy

sama due kite hahaha.. pun berdoa nak kluar awal..sbb x nak kena serah diri.. dh dpt surat masuk wad awal bulan 6...sbb ada gdm semua..tapi tu lahhh ..klau blh bia sdri sakit kan hahaaha....

4mo ago

Smga dipermudahkan sis.. sy rasa cntraction sbuh semalam 4-5am bby plak terlebih aktif dlm perut ni.. g pac bukaan baru 1cm kene balik dulu😓

Baby sy due 11/6, kena serah diri 27hb ni. Berat baby 3kg lebih. Ank ketiga. InsyaAllah. Sbb ada darah tinggi ketiga hamil jd kena serah diri 38w. Doakan semoga dimudahkan urusan semua

4mo ago

Alhamdulillah selamat lahir. 27hb serah diri. 29hb maghrib selamat melahirkan boy 3.29kg. On antibiotik sbb dh berak dlm perut. Harini 31hb dah boleh discaj ibu n baby 🤲🏻 semoga selamat semuanya