Bersalin Pra Matang

Ibu² yang bersalin bayi pramatang, boleh share pengalaman? Bersalin berapa weeks? Baby berapa kg? Baby macam mana?

57 Balas

Sy bersalin pd 34wik + sbb bersalin awl pp type 3... berat bby 2.1kg.. kne warded dkt nicu 17hri..pas 17hri br dischrge n folo up dkt kk smpai.bby berat 2.5 ke atas n dischrge dr kuning.. alhmdulillah Esk umo bby br msuk 3bln...berat dia la ni br 4kg lebih...nurse kata awl2 ni mmg slow berat bby nk naik mcm bby lahir ckup bulan..nti akn dtg bby pramatang nye berat akn naik lg mendadak nti dr bby lahir ckup bulan..😂✌nurse kata tp ms tu jgn xjg berat bby plak pantau bile dh naik mendadakm.tkut bby obersiti..sbb katanya bby pramatang ni blh jd obersiti😂😂😂😂bile dh naik beratnye