Baby premature.

Ibu boleh share pengalaman bersalin baby prem? Berapa weeks? Ada risiko tak kalau baby prem ni? Tq #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Saya tiada pengalaman. Risiko tu memanglah ada. Kena kuatkan emosi sebab baby prem dan ibu akan berpisah wad. Baby di pantau jika berat kurang 2kg. Jaga penyusuan supaya susu tak drop, belajar ilmu penyusuan. Selalunya baby prem ni, doktor usahakan untuk matangkan paru-parunya... Ada juga pngguna TAPS bersalin awal tapi sebab berat baby lebih 2kg dan kesihatan ibu dan anak ok, doktor discaj mcm bersalin biasa.