kulit baby gelap

Hi ibu2. sy nak buat luahan dan bertanya pengalaman ibu2. Ada tak ibu2 semua lepas sebulan kulit baby jadi gelap ? dan adakah semakin meningkat bulan kulit baby kekal gelap atau boleh cerah sedikit ? baby sy usia 3 bulan skrg, baby girl. Masa mula2 lahir kulit nya sgt cantik putih pink, tp kena kuning hampir 2 bulan. tapi kulit baby skrg jadi gelap. suami dan keturunannya berkulit coklat cerah, Dan sy cerah kuning langsat. tp baby kulit gelap dari kami. Kadang jadi sedih bila Ada yg tegur kulit baby perempuan sy gelap, bila tengok muka anak sy jadi sayu je sbb kesian tengok dia yg masih kecil dah jadi bahan mulut org walaupun hakikatnya org sekeliling bukanlah berniat nak mengejek.apa pun sy sgt bersyukur anak sy sangat comel, gemok, sihat sempurna. ni sy share gambar kaki baby perempuan sy. semoga sihat selalu buat baby sy ??

kulit baby gelap
208 Balas

Sama laa . Anak saya kena kuning sampai berbelas hari . Time keluar dari perut, kulit dia putih pink susu , tapi bila dah kena jemur bawah lampu fototerapi yg warna biru tu kulit anak saya jadi merah² gelap . Sekarang dah dekat 2 bulan , kulit muka makin cerah . Cuma kulit badan jadi gelap . Baby boy ❤ . Sabar sis , saya pun down , suami saya pun down . Tapi bila pikiaq balik kulit cerah tapi berpenyakit pun buad apa . (husnozon) nak sedapkan hati sendiri . Kihkih