Cepat sentap

Ibu²... Sist².... Knpa laaa erk... Cept sgt sentap bila preggy nie... Da sentap mula la ?? pastu silent sepnjg hri n auto lemah gemalai??. Mmg bgitu ker?

14 Balas

Normal sis.. Emosi x stabil.. Hormonkn tgh berubah.. Mcm msa kita period tu.. Tpi positifkn diri sja.. Sntesa ingt.. "tgh hamil..mmg mcm ni" huhuhuu.. Sy msa 1st tri.. Emosi x stabil.. Lgi2x kena alahan truk.. Asyik mo marah sja.. Pdhal pkra kecil.. Tpi sy cba positif.. Jdi dpt la elak prsaan marah tu.. Suami pn x laa kecian sgt.. D marah trus..😅

5y ago

Aha sis.. Mmg bgtu la..tpi pnglman sy.. Mmg dlm 1st tri jak la.. Msuk p 2nd tri.. Ada ansur2x ok.. Selera mkn pn jdi ok.. Hrp sis sabar jak ya.. Sy msa tu.. Smua jdi x kena.. Tuala mndi basah pn jdi isu.. Sbab sy x suka hidu bau basah pda tuala mndi.. Suami jdi mngsa.. Tpi positif sja.. Jdi x la t'tnggi sora.. 😂

Bykkan berdoa sis. Demi kesihatan jgk. But it's normal. Meluah dan have a good life style utk elak perkara buruk berlaku. Jgn stress ya.

sia kuat sentap msa awal2 preggy 😂 skg dah msuk 28weeks 4days hnya kuat sentap bila mknan yg nak d mkn tk beli 😂

Pembawakan tu. Saya kadang2 cepat nangis. Kene marah sikit pon nangis. Hahahha. Kelakar bila fikir balik.

Sama la. Selalu berendam air mata jekk. Benda remeh pun boleh emo. Suami kadang pening melayan 😅

Sama la sis..cepat btl sentap..prkara kecil je phtu silent spjg hri sbb terasa hti😅😅

5y ago

Kan... Sama laa... Sedih sepnjang hari selagi xkna pujuk

Pmbawakan tu sis.. Kalo sdeh tu, cpt2 laa istigfar.. Jgn ikot kn sgt.. Huhuu...

Hormon masa pregnant berubah, jadi kita akan jadi lebih sensitif.

sama la . mde kecik je pdhal . adoi la hahaha

mmng . tp jangan ikutkan sangat.