Mudah sentap..

Assalamualaikum, mummy semua ada tak yang nak kongsi perkara yg korang buat dengan suami untuk eratkan hubungan suami isteri sepanjang pkp ni, sejak pregnant ni saya mudah sgt sentap ngan husband saya,walaupun gaduh gitu2 je, 2 3 hari jugakla buat muka, tambah pulak dia mmg x pandai pujuk saya...?

9 Balas

Suami sy lagi laa jenis mulut laser. Suka nau nak marah2. Cerewet semua ada. Sy pulak jenis macam slow sikit. Memang lagi la kena marah saje. Selalu jugak laa sy ni meleleh air mata sbb dia jenis kalau bercakap memang suara tinggi. Kalau merajuk lagi laa jenis tak pujuk mana. Tapi sy tetap ikutkan apa yg dia nak. Tengah2 malam pun sy tetap masakkan kalau dia nak apa2. Sy kejap2 tanya nak makan ke. Nak air apa. Lapar tak. Walaupun selalu makan hati, tapi dia suami kan, tawakal saje laa. Sy doa je laa biar Allah lembutkan hati dia, jangan asyik nak marah2. Padahal kita pregnant ni, emosi tak menentu tapi kita pulak yg kena banyak sabar 😅

4y ago

Apa boleh buat. Nangis je laa yg boleh. Nangis sedu2 pulak tu 🤣tawakal je laa dapat suami jenis baran gitu. Last2 sy jugak kena mengalah sbb dia tak heran mana. Kadang2 pikir dia tak sayang sy pun, sy pikir pasal anak dlm perut ni je. Tapi apa2 tetap kena doa utk pasangan kita. Biar Allah jaga dia dengan baik. Sabar la ye 😂

Klu sy plak sy akn manjakn diri dgn dia.. Buat suara gedik.. Bkepit je dgn dia.. Goda2 dia wlaupon da 8 bulan.. Hahaha.. So bila masak ke ape ke dia akn join skli tolong.. Dia rajin tanya nk tolong apa.. Rumah ktorg x ada mesin basuh so dia sanggup basuhkn baju yg ada pkai tgn.. Suami sy pon bkn jenis pujuk tp lama2 bile kte dok gedik2 dgn dia, dia cair n mula paham kte

prkara ni membabitkan emosi & pgawalan ats dri sndri.😊 knp x gunakan moment pkp ni utk buat perkara2 lbih manfaat yg menambah eratkan hubgn suami isteri.. cuba kawal emosi, awk berjaya kawal awk menang. nk gado hal remeh2 buang msa. byk2 istighfar😊

Jangan sentap atau merajuk sis. Rugi je buang masa. Banyakkan bergurau, bersembang, berkepit, mengadu itu ini, baca gossip, solat jemaah, mengaji. Eh macam2 lagi la boleh buat 💪

Hargailah suami ada dkt sisi time PKP ni sis... sy dah sebulan lbh tak jumpa suami since PKP ni.. memalam jgn ckap la menangis tp sy cpt² pjuk diri sbb takot effect emosi bby dlm kndungn..

4y ago

Hmm tula kekdg suami ni mcm susah nk memahami pdhl bini nk phatian je kan.. sabar la ea sis

suami yg tak reti pujuk ni mmg sakit hati . geram je rasa . saya klau gaduh pun . bila tido . ttap jgak nk peluk suami 😅 wlaupun shari sntuk tk tegur .

3y ago

sama la kalo gadoh semua xnak da..

Wasalam. Perut kena sentiasa kenyang. Itu je tips hati senang 😅

jangan ikutkan sangat emosi pregnant.

Be mature mom