cuci rahim

Ibu2 semua pernah Tak keguguran Dan kena cuci...sakit Tak?berapa cost ye?saya dh 8weeks...bleeding Dan Hari tu scan kantung nmpk kosong..kemungkinan doktor ckp gugur Dan kena cuci...perasan sedih Dan takut semua Ada..

30 Balas

boleh je tungku. saya hari2 tungku lepas keguguran. sebab nak habiskan darah cepat² ( time tu kat rumah mertua di kelantan , jadi nak habiskan keluar darah cepat2 nak balik kl balik ) . dalam seminggu camtu dah kering darah . lepas gugur tu saya start makan folik asid . incase lekat awal ( mak saya kabo kalau gugur cepat lekat ) , atleast dah prepare. lepas balik kl tu, saya set appointments untuk urut badan , naikkan peranak dan lembutkan urat . sekali je la sempatnya. pastu pregnant semula lepas sekali period. make sure sapu minyak angin kat tapak kaki jugak sebab membantu untuk keselesaan badan . makan pun make sure makan makanan pantang, panas² untuk elak angin . stokin tu kalau boleh pakailah lepas sapu minyak sebabnya lantai kan sejuk 🤗 ais kena pantang lama sikit . n tak tinggal jamu untuk kecutkan rahim ( elakkan beli jamu sembarangan ) . saya try jamu nenda , beli dari hq melalui Instagram sebabnya banyak yang kat luar tu tiruan punya tambah2 kat shopee

2y ago

tak sure la , tapi time pantang tu saya makan . sebabnya nak kecutkan rahim