Keguguran Tapi Tak cuci

Maaf nak bertanya.. Saya kegguran 4week.. Tp sblum keguguran ad p scan.. Tp tk nmpk apa2 sbb still bru.. Tapi tiba2 keguguran..5hari kluar darah sikit.. Hari ke 6 keluar darah yg sgt byk dan ketul. Sakit pinggang sgt.. .doktor ckp tu kandungan tk menjadi tu dikira period so tak perlu cuci.. Ada sesiapa mcm sy tak??atau kena mkn apa2 ubat tak.. Sy rsau bila doc bgtau tk perlu cuci rsau nnti kena jangkitan pula .. #1stimemom #ingintahu

3 Balas

saya pernah juga,selepas kawen period saya irregular. So ade satu hari tu spender saya penuh dgn darah dan saya expect saya period selang bberapa jam skit yg teramat, masa tu saya anggap senggugut je 😂 first time la katakan. 3 hari bleeding. Hari yg ketiga mmg tk thn sgt, darah byk sgt kluar dgn ketulan darah. Lepas je cuci masa nak tukar pad keluar la janin ni. Baru sy sedar rupanya saya bukan period. Memula ke klnik, nk ambik test air kencing, saya rasa mcm ade ketulan besar jatuh ( maybe tu uri) then klnik tolak ke hospital, sampai ke hospital doc check, katanya tkyah cuci sbb darah dh byk kluar. Injection di oeha utk kecutkan rahim dan darah akan kluar melalui pad. Then balik rumah berpantang la seminggu tanpa baby 😅 Maaf sempat bercerita disini hahah.

Bersyukur sis xperlu cuci. Cuci org cakap sakit. Sy pun penah kena mcm sis. Tapi Sy time week7. Maybe sbb Lambat pi spital dh keluar semua baru kalut pi spital. Mmg dorg cek dh takde apa2 la. Period je dorg cakap. Geram tapi lantak la. Dah la lmbat proses dekat spital tu. Alhamdulillah takde apa2 berlaku. Cuma kita beware la, kalau tiba2 sakit pelik terus ke klinik ye. Sy pun risau jgk time tu, tapi takpe stay positif. Monitor darah keluar makin byk ke sikit. InsyaAllah takde apa2.

3y ago

selepas darah , ketulan atau kluar. mmg tk kan sakit lg. tapi sakit tu smpai tk leh diri tegak

alhamdulillah sebenarnya tak perlu cuci maksudnya rahim dh kosong sendiri. jimat duit. saya bleeding kjp spotting kjp light kjp heavy dan scan 2x awal2 masih ada tapi sy pilih untuk jatuh sendiri sebab tak sanggup nak d&c. leceh. alhamdulillah doc benarkan sbb saya takde symptom demam atau darah berbau ke apa. doakan bersih mcm sis juga ya.