muntah Dan loya

Salam...hai .. Ada Tak ibu2 yg masih muntah2 Dan loya shgga usia kandungan 3 bulan? Bila nak hilang yer muntah2 ni

7 Balas

saya muntah smpai 3 bulan.. 3,4 kali sehari mmng xselesa.. mkn ubat muntah veloxine yg klinik suggest tu baru ok.. dari 3,4kali sehari ke 2,3 kali je seminggu then lepas tu hilang terus.. 2kali jgk sangkut kencing kotor, demam sbb hydrate kurang air .. doc pesan minum air seckup nye.. so air kosong jgn tinggl,bwk bekal slalu..nk dkt2 bersalin start balik loya,muntah sikit2 tapi tu normal sbb tu tanda2 nk bersalin dh ..

Sabar sket lagi.. Sy dlm 13.weeks da mkin kurg.. N now da xde.. Lega sgt.. Cuma letih badan n skit blkg ad lagi

Tengah layan contraction pun I masih muntah muntah n loya 😅😆😆 lain lain juga ikut orang.

5y ago

Alahai yeke..... Nak beranak pun da yer... Tahniah.... Mesti berdebar tuu.... Ingat anak nk keluar mesti rasa sakit tuu Tak teruk nanti

sy dh 4 bulan pin still mabok sis... ade org smpai bersalin muntah

sye totally hilang kandungan 5bulan... alhamdulillah

sy smpi waded sis.. dehydrate.. 3hari duduk hospital

sy 33w masih loya. mungkin lain org lain effct