HI

HI Semua, Boleh share sikit makanan apa yg sesuai untuk ibu2 yg tgh alami alahan teruk? Sy pregnant 14 week tp still lg muntah2 dan kurang selera makan.. Sometimes tgk mknan yg byk2 pun rase loya..

2 Balas

makann tak tau apa yg blh atasi alahan. kdg dr diri sndiri jg tu sis. mcm sy alahan teruk terutamanya nasi. tp sy ambil juga segenggam nasi sbb gastrik kan. paksa diri makan. atau sis cuba makanan manis atau masam. jgn byk kuantiti yee

5y ago

welcome 😇

Sy pn alami alahan truk awal pregnant hri tu..xtau nk share cmne..sbb sy hri tu pn truk smpai 19 weeks bru ok alahan..bertabah je la time tu..

5y ago

Memang pn..hri2 nangis..prot lapar nk mkn tp xtau nk mkn ape n bile tgk mknan smua muntah..mnum air kosong pn muntah..