scan

Hello ibu2! Scan hari ni Dr ckp baby girl. Tp semua simptom sy mcm baby boy.. terkejut jugak? ada x mommies mcm sy?

27 Balas

Samalah saya skrg , haritu scan baby kepit tapi doktor kata selalunya kepit ni girll .. tpi naluri saya & tngoj perut pun macam boy .. baru baru ni saja beli upt gender test keluar line biru so boy laa kalau merah girl tapi benda tu tak betul pun saja jee hihi .. kalau betul alhamdulilah syukur sngat .. anak pertama girl skrg dh 2tahun2bulan, yg kedua ni dalam peyut dh 37w3d

5y ago

Upt gender test yang mana anda guna?

Sama la, simptom2 rasa mcm boy.. Instinct pun kata boy.. Tp instinct husband kata girl, mungkin sy mengada lebih kot.. Bila buat details scan, sonographer kata nampak karipap.. 😅 Sy tak kesah mana2 pun ok, asalkan baby sihat.. Tp harap2 mmg girl la, sbb dah byk beli baju gegirl.. Husband pun excited nak girl..

Sye ank dua2 laki, n lain2 simptom nye, ank ptame suke mkn msm2 ank lelaki, ank kedua suka sgt mnis2 ank lelaki jgk.. 😅Tp dua2 ank alahan xkuat mcm ank ke3 skrg ni.. Pregnant kli ke3 alahan kuat smpai 5bln..n scan dktr ckp girl.. Tp sye tktjgk.. Tkt kuor boboboi kuasa 3 jgk nti.. 🤭

5y ago

Hahaha surprise

Sya pon sama pregnant anak ke 3,rasa cam pregnant anak yg pertama Boboi alahannya tp scan kat kk dgn scan kat hospital plk doc ckp gegilr,tp apa pon Sya redha je lah janji kmi selamat sihat nti nya sbb dah dpt boy n girl pon sblm nya

5y ago

Best nye

Sy simptom smua baby girl, shape perut, garisan area pusat.. Smua teka mcm girl. Tapi masa scan nmpk jelas burungnya 😊 doc kata xsahih kalau depend on simptom. Hasil scan yg betul dan dipercayai.

Samaaa. Hahaha hint2 bagi smua baby boy. Semua org pun dok teka boy. Sbb perangai buang tebiat cam laki. Ada ke tringin nak main beyblade tetibe. Bila scan dr ckp girl, gelak je sbb x caye. 😂

bsyukur dngan rezeki yg dbg sis,bby lelaki ke ppuan ke,yg pnting sihat,ckup sifat,selamat dua2nya mak n bby...jgn d'ikutkan sngt simptom2 tu kbanyakkan mitos je...

5y ago

Ye sis.. btl tu

Sya pun simptom semua girl 😂 dok rsa dri mula girl n rmai ckp girl tapi bila scan doc kta boy 😂 tape ..mna mna pun sya okay aslkn BBY sehat .. 31week 😘

5y ago

Ooo sye dktr kt swasta compomkn girl, scan kt kk tnye dktr ckp boy plk.. 😇Nk beli bju pn ssh, sbb lau unisex ni xbyk pilihan

sama la.. scan dokter ckp gurll.. simpton2x plak boy.. naluri ckp boy .tp xsmpai ati nk gtau suami tntang naluri ank lelaki.. sbb suami hrapkan gurl.. 😅😅

5y ago

Dilemma btl😥

Takkan sama sis, simptom dgn jantina. Kena scan baru boleh tau jantina apa dlm tu. Ada setengah ibu, scan lain, keluar lain. Kuasa Tuhan. 😇

5y ago

Btl jugak sis