Minum air gula 15w

Hi ibu2. Saya baru je lepas minum air gula. Ya allah. Air gula dh nk hbis dlm cawan. Saya boleh tersedak smpai muntah 😭 dpt oren kt kk. Tpi tu laa dia mcm ada bau something yg buat kite taksedap kat tekak. Ibu2 ada tips tak untuk saya repeat kali kedua ni 😥

6 Balas

awl awk kena minum air gula, bacaan hb awk brpa, sy last check up dgn nurse nak masuk 16wks dia xkabar lg psl air gula, hasben pn dah tny bila kena minum air gula katanya spy bole standby kalo sangkut apa² 🥹 neves juga ni kalo dah smpi masa 😅

8mo ago

ooo kiranya ikt family history la eh. sb hb dgn bmi sy pn lbh krg mcm awk. bmi tu lbh sikit la dr normal. umur sy 30+.

minum dengan tenang puan. Jangan laju sangat2. Kena fikir, "owhh sikit jer". hehehe.. Saya lepas minum, nurse izin saya minum air seteguk bagi tekak selesa sikit & kumur.

lepas minum air gula cpt cpt pergi kumur .bawak sekali minyak panas untuk hilangkan rase muntah .

8mo ago

saya sbb tersedak tu. terkeluar smua balik. masa dh terkeluar semua tu agak ralat jugak😅

sy aritu, cawan plastik kat kk macam bau sabun plk, tahan jelah.. alhamdulillah tak sangkut

8mo ago

aduyy cobaan aek. saya cawan kertas panjang. hahahah aduyy mental laa

Minum seteguk semua..tahan napas..kumur²..p duduk luar amik angin..

8mo ago

masalahnya cawan panjang ngatttt. takley setgukkk😂

awk ada curi nafas sambil minum?

8mo ago

awk dpt suam ke sejuk? sy dpt yg sejuk, sedap pulak. sy minum selaju boleh. curi nafas sekali saja..pastu tenang2..sbb bila gelabah mula la nk terkeluar balik. lps bg cawan balik dkt misi, sendawa bau air gula..terus tutup hidung xnk bau 😅