Pglaman Induce

Hi ibu2 manis, boleh share x pglman induce. Sy next week kena serah diri kat hospital da @38weeks.Berapa lama ye ibu2 menahan sakit smpi bukaan 10cm. Dan mcmna ibu2 handle sakit contraction . Sy nervous gila2 walaupun yg ni anak ke 4,gap dgn ank ke 3,8 8tahun.. Thank u all

1 Balas

hi.. sakit contraction tu MMG x boleh bawak bincang.. pagi pukul 10 serah diri.. lepas tu dia masukkan ubat .. mlm tu perut memulas MCM period .. TGH MLM Smpai pagi contraction Smpai x boleh nk tidur . last2 duduk atas kerusi.. try berjalan2 dlm wad mse contraction tu.. pukul 9 masuk wad bersalin.. bukaan baru 3cm.. contraction x tahan sgt .. inject ubat tahan sakit.. pukul 12.00 lahirlah putera tercinta