Induce hospital kerajaan

Boleh share penglaman ibu, yg penah induce ? Biasa serah diri , brapa Lama dokter amik masa nak induce kita ?? Hari sama kita serah diri atau esoknya ?? Berapa hari ibu2 tahan sakit induce??

3 Balas

saya warded pagi day 1,. lepas zohor day1 1st induce, sblm induce cek bukaan takde lg..doc yg bukakkan jalan sikit.. lepas induce tak sakit. day 2 lepas subuh 2nd induce. masa tu bukaan 1cm. sakit V sbb dapat doktor kasar🤣 menitik air mata. contractions masih slow2 je.. lepas asar day 2 cek bukaan 4cm nurse suruh standby je if lr kosong boleh turun gi lr dh.. magrib day 2 masuk lr doktor pecahkan ketuban baru start sakit contractions kuat teramat.. pukul 11 day 2 bersalin.. tengahari day 3 keluar ward balik dengan baby

1mo ago

ye serah diri untuk induce.. kena duduk kat wad bkn blh balik sbb baby perlu dipantau bila induce ni

sehari slps serah diri baru induce. prosedur kejap saja..progress bergantung pd bdn masing2. ada yg kejap, ada yg lama.

1mo ago

betul tue sis sy pun dua kali kene induce lepas tua pasang belon baru jalan buka

selalu nye pg doktor akan induce klau jalan buka cepat ok lh klau tak buka jalan lg kene induce lg