Haiwan belaan

Hi ibu2 , kakak saya dirumah suka bela kucing smpai 8 ekor & hamster ada dua ekor . tp dibiarkan je . jd saya tk sampai hati , saya bersihkan sangkar hamster & bg mkn . tp kucing2 pula suka membuang dlam rumah . tp bukan sy yg bersihkan . cuma saya suka bermainn dgn kucing sebb since pregnant tgok kucing comel sesangat . saya sdang pregnant 31w . bnyak yg ckp tkboleh dkat sgt dgn haiwan peliharaan . tp mk saya kata bole je . jd bole ke tk bole sebenarnya ? Ada jejaskan bby dlam kandungan tk ?

4 Balas

nak bersihkan najis kucing boleh jew tapi seeloknya pakai lah sarung tangan dan mask kalau tak boleh tahan bau najis dan kena kerap basuh tangan untuk jaga kebersihan diri . insyaAllah doa yang baik2 untuk kesihatan janin .

Salam sis nak tanya anak sis mcm mane ye ada mslah apa2 ke? Sbb sya pon slalu basuh sangkar hamster takut pulak dngar ada yg ckp bahaya 😭😭

Dkat ngan haiwan boleh cuma takut kalo haiwan tu kotor nanti kena jangkitan kuman pada janin. Yg tak boleh tu bila urus atau kena taik2 haiwan.

5y ago

Ouh . kdang2 smpai terpijak muntah/taik kucing . tp cpat2 bsuhh . sebb kucing2 smua degil . smua buang dlam rumah jea.

main dgn haiwan ok..tp tang bersihkan taik better jangan