luahan

Hi ibu2.. I want to share my feelings. Sy berpantang hari ke 15.. berpantang rumah mak mertua&kakak ipar. Sy stress dgn depa yg suka buat keputusan sendiri without my knowledge. Nama anak sy depa dah pilih. Padahal sy ada pilihan sendiri. Sy takut nak argue sbb suami sy jenis anak emak.. ? sy terasa hati sgt bila kakak ipar ckp ada baju puppy blh pakaikan utk baby sy. Sedih sy baju anjing dia nak bg anak sy pakai ?.. sy dah x sabar nak balik rumah sendiri. Tlg bagi kata2 semangat. ?

32 Balas

Bg tau je terus terang... Klau bergaduh, bergaduh lah... Biar die org tau awak ni bkan bleh di pijak2... Org cm ni bile kite berani bersuara die org takut sikit... Atleast kurang sikit la nk decide itu ini...ngn husb pun keras sikit... Fikir anak bini dulu

5y ago

Hehe..ikut awk la..klu sy..sy xbgi peluang org suka2 bt mcm2 kt ank sy😀

Dia bg bj tu amik jelahhh , nyorok la memaneeee .. dia tnye ckp xthu letak maneee .. nnti carikk.. yg name anak tu .. ckp ngn somi , law nak letak nama anak . suruh beranak sendrii .. xkisah la somi ke mil ke sil ke .. 😂

Panjangkan name anak? Mix name depa bagi dan name pilihan sendiri.. Cakap dgn Kak Ipah baju puppy tu die boleh Simpan utk anak sendiri in the future. Manatau die ade baby lagi ke. Jgn lupe cakap tqvm Kat die tau.. Cheer mommy

5y ago

haha seronok hti bce

Hi mommies! I posted this last month.. tq for all your advice. I really gain and appreciate alot. After two months of struggling duk rumah mertua . I'm finally will be going back today. Pray for us. 😊

Pasal baju puppy tu jgn bg ank pkai, no matter what. Tu ank u bkn ank sil. Bt bodo je kalo dorg ckp bnda yg sakitkn hati, jgn dilayankn sbb u kn tgh pntang so kena kawal emosi wlaupn ssh.. sabar ye

Saya punya ipar n mntua ok... Bju bnyk bekas ank dia... Saya ambil. Jgn negetif sgt sis.... 😊 ...ksian aib kluarga suami

5y ago

Baju ad gmbr anjing sis. .xterpikir dek akal..bukan mengaibkan tp pmpuan dlm pntg kot..better luahkan dri pendam risau jgk emosi byk xstbil dgn penat sakit xhilg

Borang utk dftar sjil lhir ank tu dorg ke yg isi? Klu bkn dorg, sis isi je nme yg sis nk.. biarkn dorg.. ank kte kn😅

5y ago

Haha..org pntgkan diri sndri mmg gitu

Igt dalam drama je kes2 mcm ni. Allahu, semoga sis sabar. Insha Allah ada hikmah utk kesabaran sis tu.

Jgn bgi sis baju puppy .tak baik untuk kesehatan baby . Klu baju baby yg lama boleh lps basuh .

Haihhh.. Pasal nama samalah.. Kte xbalik dr hospital lg.. Smpai rumah ank kita dah ade nama.. Hmmm..

5y ago

Hmm kesian.. Patutnya as a mom @ dad kita lah nk bg nama yg kita nak..