makan pedas

Ibu2 hamil pernah tak makan ramen pedas korea tu?ad effect bby tak lpas mkn?

28 Balas

ramien ni pedas nk mampos.. utk yg tak pregnant pun xbgus apth lg yg pregnant.. tepuk dada tye selera.. pd baby mgkin xde effect. beza bla kta bf..kta mkn ape bby akn effect. lg 1..kta mkn bnd pds wktu x pregnant dgn pregnant mgkin ksan brbeza.. mse x pregnant telan la pedas mne xjd apa..tp mse pregnant mgkin bole sbbkn pedih ulu hati..gastrik.. crit brit skit perut dll.. smua tu xbg ksan direct pd bby.. tp klu kita yg ibu jd sakit xsihat bdn xsdp pun xbest gk.tenaga xde.

Ok je xde mslh ppe pun. Kalau u takde gastric teruk atau pedih ulu hati. Then makan je la. Tak makan ramen pun sy mmg hantu pedas punya org. Skrg je stop mkn pedas sbb pedih ulu hati teruk. Tak effect kandungan. Cuma perit la. Kerap pedih dada. Sakit dada. Kacau pernafasan. Angin teruk. Mkn la tengah boleh. Kot nanti experienced benda sama. Nak mkn pedas pun blh jdi ngidam 🤣

Macam saya, masa pregnant saya takde makan ramen pedas Korea tu. Tapi saya makan Mr. Dakgalbi. Dalam tu ada ramen. Saya rasa, kalau awak teringin, nak makan sikit buat lepas teringin tu boleh je. Tapi jangan banyak sangat. Takut perut tak tahan

owh yaa prnh mkn maggie pedas ramen yg sedap tu. chicken flavor. sy mngdung pun dah besar perut tapi makan tu cuma pedih ulu hati . dan sy masih baik2 lagi.. kndungan ok.. xda masalah.. rasa nk baring terus menerus tu ada lepas makan pedas2

pagi masa 39 minggu 4 hari ,saya makan maggi spicy korean chicken 2 bungkus teringin sangat😅..tengahari terus datang sakit nak bersalin ..alhamdulillah maghrib dah keluar baby..sepanjang mengandung memang teringin yang pedas2

Saya preggy sekarang masuk 7bulan nak makan pedas je. Kalau tak loya or tak selera. Tapi tk lah pedas ramen😊 pedas mcm nasi goreng ke

saya makan je .. tapi tak sllu sbulan skali mcm tu klu ramen . klu pdas2 biasa hari2 je. . sb xselera klu xrsa cili😁

Fav sy tu.. boleh je nk mkn tp limitkan sbln skali je.. kalau dh biasa mkn pedas n x sakit perut, okay je nk mkn..

x pernah cuba. Sbb bila kita mengandung kita akak selalu sakit ulu hati. So hati2 kalau nak mkn pedas.

Sy dah serik mkn pedas. Tengah mlm terbangun disebabkan pedih perut kena gastrik. Taubat dah😭