Maggie Ramen Samyang pedas boleh makan tak?

Hai mommies..ada tak yang makan ramen samyang masa preggy..boleh share tak..and ada effect x untuk janin? #1stimemom

16 Balas

saya tanya nurse masa mula2 pregnant if ada apa2 saya tak boleh makan ke time pregnant ni dia cakap makan je apa pun tapi berpada-pada. So saya makan je semua and ada juga mengidam samyang ni habis sebungkus sekali mengadap haritu😂 yg dh biasa tolerate pedas tu takpe la but if time pregnant je tiba2 mengidam pedas tu better makan sikit je bagi hilang ngidam tu if not nanti sakit perut.

Sy ada makan sekali time 1st trimester and 2nd trimester. Buat hilang rasa teringin je tapi memang tak elok makan sebab garam tinggi pastu boleh buat pedih ulu hati atau kembung perut. Effect untuk janin sy tak pasti. Kalau sekali sekala, okay kot sebab tak berlebihan.

Ramen pedas ke maggi pedas giler ke...boleh je makan time pregnant...makanan turun kat usus ye bukan rahim...tapi kadang2 je risau perut sakit asyik nak membuang hingga tertekan pada baby...#LovesPreggyMoms

saya masa mula mula preggy makan okay jee , banyak kali jgk makan . masuk trimester 2 saya makan saya sakit perut sampai berak berdarah , makan sikit sikit boleh kot sis , ikut badan jugak .

boleh je kot tak ada masalah. saya dulu 4w dah bantai samyang sebab teringin. lepas tu after a few weeks makan lagi sebab mulut cuma boleh makan benda pedas pedas. huhu alhamdulillah tak ada apa

4y ago

Sama lh sy. Hri tu x tau pregnant duk bantai mee pedas giler tu. sy mmg kaki mkn pedas. 😂

saya ada makan waktu pregnant . maggi pedas gila pun sy makan .tpi waktu kandungan 7m ke atas lah. . tpi jngan slalu sangat lah makan . .alhmdulilla baby ok .

bole kot mkn tapi jgn banyak .saya tda mkn maggie Samyang sebab tak tahan dgn pedas memang dari dlu lagi

lain org lain badan dia...kalau teringin cuba dlu sikit..kalau xde apa..bdan awak tahan laa..

Sy selalu mkn smpi lh skg 38weeks 5days ok ja bap ssh nk mkn klw tida pedas

pedas sgt tu sis tp klu nk mkn,boleh tp kurangkan ..kcian Kat baby