Vaksin ibu hamil

Ibu² hamil ada x yg dh vaksin? Apa nma vaksin yg kk bg?

28 Balas

Saya dah lengkap 2 dose..prggy 7w.. lepass vaksin dos 1 29/7 seminggu lepastuu baru tau preggy..19/8 dos 2..saya proceed je terus amek yg ke2 tanpa tangguh2..Saya dapat Sinovac.. Alhamdulillah..Setakat ni dos 1 ke dos 2 ke,,saya takde simptom apa2.. InshaAllah..vaksin selamat..doa baik2😊..

3y ago

Lepas saya tau prggy terfikir juga nak consult doc dulu..boleh ke ambil.sbb ramai kata kena 14w-33w..tp lepass dah tgk video doc samhan & kebanyakan doc,,suami saya pun yakin..jadi saya pun setuju nak teruskan je ambil..jangan ikut sy yaa..sy buat kptsn bersama dgn suami je.sy xjumpa doc..sy ambil je dos ke 2 mcm biasa tanpa inform pihak ppv yg sy dpt tau sy prggy..xyakin,,better dpt kan nasihat doc..😊