Vaksin ibu hamil

Boleh tanya ada yg dah ambil vaksin awal kehamilan.. Ada tak 13minggu hamil dapat vaksin?

14 Balas

info trbru dpt..bermula 12mggu dh bleh ambk..sblm ni 14mggu ke 33.bleh tnyakn dktr dlu.sy ambk ritu walkin dlm17mggu..atau bleh tnyakn dkt tmpt ambk vaksin klau dh dpt tarikh..nti klau xbleh dpa kn bgtau.

Saya register vaksin di kkia.. Dan dah update edd di mysejahtera.. Semalam mysejahtera update sy vaksin on 12/8 ni which masa tu saya baru 13w3d..so actually eligible ke tak ye

Alhamdulillah saya 21/8 dah vaksin..11w2h dapat appoitmen dari KK...11/9 nanti dos ke 2...skrg ibu mengandung tak kisah berapa week dah boleh vaksin...

3y ago

oo Ada pulak ye kali ni...haah kena jaga baik-baik awak...haah kita tak lalu makan....tapi kalau ikutkan anak sulung 11 tahun lepas memang awal-awal berat tak naik...dah 7 bulan ke atas baru naik..

Saya.. saya cucuk dose 1 masa 13 weeks dokter cakap okey je. Alhamdulillah saya skrg dah lepas 14 hari setelah vaksin dose 2. Semua selamat

Sekarang ni kalo tak silap saya diaorang x tetap kan brapa week preggy boleh vaksin. Bila bila boleh prgi vaksin tapi tak sure jugak sis

Saya ambil vaksin masa 13w 3 day. Atas nasihat doktor, saya proceed. Sebab lagi 4 hari je nak masuk 14week.

saya dah ambil vaksin 10/8 hari tu.. alhamdulillah, oklah untuk dos 1 ni. rasanya dos 2 yg teruk. 🥺😅

alhamdulillah ok je first dose haritu saya 13w 2d second dose 11/9 pulak 🥰 saya dpt sinovac

1st dose saya 9w3d alhamdulilah xdak apa2 2nd dose mggu depan. skrng baru masuk 12w

Saya dah ambik vaksin dos 1-14 minggu.. dos ke2 pun dah dapat..settle.alhamddulliah