Vaksin ibu hamil

Ibu² hamil ada x yg dh vaksin? Apa nma vaksin yg kk bg?

28 Balas

Saya dah lengkap 2 dose..prggy 7w.. lepass vaksin dos 1 29/7 seminggu lepastuu baru tau preggy..19/8 dos 2..saya proceed je terus amek yg ke2 tanpa tangguh2..Saya dapat Sinovac.. Alhamdulillah..Setakat ni dos 1 ke dos 2 ke,,saya takde simptom apa2.. InshaAllah..vaksin selamat..doa baik2😊..

3y ago

Lepas saya tau prggy terfikir juga nak consult doc dulu..boleh ke ambil.sbb ramai kata kena 14w-33w..tp lepass dah tgk video doc samhan & kebanyakan doc,,suami saya pun yakin..jadi saya pun setuju nak teruskan je ambil..jangan ikut sy yaa..sy buat kptsn bersama dgn suami je.sy xjumpa doc..sy ambil je dos ke 2 mcm biasa tanpa inform pihak ppv yg sy dpt tau sy prggy..xyakin,,better dpt kan nasihat doc..😊

Taktau masa tu tengah pregnant tup2 dpt Pfizer balik dari vaksin pening kepala, loya sangat2 sbelum tu okay je, fikir sbb dari kesan vaksin tu, lps 2-3 hari rasa still sama jugak mentua syak preggy ni sbb period pun dh masuk 1bulan lmbt sekali pi check Alhamdulillah. #firstbaby💖

Done vaksin today 16weeks pfizer..on da spot suh dtg mgkin sbb isi kekosongan..alhamdulillah same plk hari yg same dgn suami..2nd dose 11/9..moga xde pape..Aminnn

1st dose pfizer (16weeks) dekat my sejahtera lambat bagi tarikh temujanji so ibu2 hamil boleh jer walk in ke ppv berdekatan, yang penting bawa buku pink untuk rujukan .

2y ago

saya pun pertama kali kena vaksin.. 😑

done 2nd dose pfizer.. alhamdulillah sume baik2 saje.. lenguh2 sikit tu biasala lepas cucuk kan.. 😊😊😊 semoga dpermudahkan urusan awak 🥰🥰

Dose prtma pd kndungan 13w5d…dpt vaksin pfizer…blik dr vaksin sampai umh terus muntah,skit kpala..ni 7/9 utk dose ke2 plk xtau mcn mna kdaan..

Done vaksin 29week first dose pfizer,. Second dose 3.9 nnti., alhamdulillah baby still aktif mcm biasa.. Daftar kat KK je sis senang x pyh g jauh2

alhamdulillah kelmarin selesai dose kedua.Pfizer.Alhamdulillah baby gerak aktif cuma kepala berpusing lepas cucuk tuu n sangat2 mengantuk.

Kalau kt mysajhtera dapat ke pzifer untuk org mengandung atau under kk je?? Da 35 minggu bole ke g cucuk vaksin

3y ago

Pg sbb doc yg bagi nama kat ppv. 😊 Kita ikhtiar untuk Keselamatan kita n baby..

alhamdulillah saya semalam da vaksin first docs 13w 2d cuma rasa lapar je saya dpt sinovac 🥰