Nk tanya siapa ibu yg mengandung dh vaksin? Boleh tahu x ada kesan x lepas vaksin?

Ada yg belum vaksin ke?#firstbaby

8 Balas

Saya pun selesai dos 1 pfizer. lepas cucuk badan mengantuk saja lah, lepas tu lenguh kat tempat jab.. dan malam tu ada cirit birit tapi tak teruk. Hari keempat lepas cucuk ada pening dan muntah, but sekejap je. Doktor kata, setiap badan berbeza respon dengan vaksin sebab dia nak bina imun kita kan.. ada org ada side effect ada yang tak ada.

3y ago

masa ambil vaksin 23 week

Saya selesai dos 1, tunggu dos 2 hujung bulan ni. Alhamdulillah, selain dr tgn lenguh lepas disuntik, mmg tak ada side effect lain. Kalau ada pun selera makan makin bertambah 😅 Mungkin sbb saya dpt Sinovac, dan dgr kata Sinovac ni paling kurang side effect. Wallahualam.

3y ago

yup okay jee. sinovac ni katanya tkde side effect mcm demam demam tu.

Sy dh settle dh utk 2dos..Alhamdulilah xder apa2 pn.. cuma rasa mengantuk je. 😊 hr tu ambik vaksin Pfizer.. better ambik pfizer kalau nk ambik.. kalau masa nk ambik tu dpt sinovac blh je bgth kt doc kt nk pfizer.. selalunye kena tggu slot utk pfizer..

3y ago

Pfizer pun tkde la sesuai utk semua org rupanya. Ilmu baru sy belajar terutamanya utk yg ada pelbagai alahan, lebih sesuai dgn sinovac.

2 Hari Lepas Baru vaksin 2 dos Pfizer Alhamdulliah ok xde simpton yg teruk , cuma tgn lenguh bdn lemah sikit rase nk tido , kalau rase lembik je bdn cepat mkn buah atau nasi supaya Ada tenaga untuk baby dlm kandungan ye ..#firstbaby

sis baru ambik semlm...lepas suntik tmpt cucuk rasa sakit sikit,simptom lain xdak cuma mengantuk je..better mkn dulu sebelum p cucuk ye takut pening

Sy ccuk pfizer alhamdulillah xde ap. Cm ngtok mta, skit bhgian cucuk.. 23hb ni dose kdua lak

sy last week bru dpt dos 1 pzifer, kandungan 29 weeks, alhamdulillah xde kesan apa2

saye belom vaksin . dah 36week dahh