BABY MENENDANG

Hi ibu2, baby dalam perut dapat merindui dan merasakan kehadiran papa dia tak? Sebab selalunya, kalau baby dlm perut saya dgr suara papa dia dan sentuhan papa dia, memang aktif tiba2. Logik tak? Baby dlm perut dah pandai cari papa dia tak? Sorry tanya sebab orang gelakkan saya kalau saya cerita . Maklumlah first baby . 7 bulan dah ..

7 Balas

klo cya pla asal daddy nya plg kg tiap minggu mmng dy akan kurng gerak apatah lgi bila husband nak rasa dy bgerak langsung xnak gerak tiap kli ddynya plg mmng xnak bgerak..bgerak pun time ddynya tngh nyenyak tdur smpai husband ckp tuelr bla cya ada xnak goyang bla xda aktif ja siap mommy nya rakam hntr kt husband...tpi skrng da msuk trmstr 3 asal ddy nya pgng ha sna lr dy brgolek da xkira tempat sama ada cya tngh msak ke tngh mmbuang ke ....bila sentuh ja perut dy respon cepat..

kalau saya, saya tengah merajuk dgn babah dia .. time babah dia pegang perut, mmg dia buat diam sampai kesudah .. tapi bila babah dia angkat je tgn dari perut, dia pun active 😆.. tapi kalau mood saya baik dgn babah dia, babah dia letak tgn, dia akan respon 😍 btw sis, sama lah kita 7 bulan .. nak masuk 8 bulan dah ..

Hi 😊😊sama la kita, baby sy bila dgr ja suara ayahnya mmg aktif. Pernah sekali suami sy menyanyi dgn sedikit sumbang, baby bgerak non stop. Sbb kami pjj kan jd nak jumpa mmg payah, masa yg ada luangkan dgn vc. Baby skrg 26w 😊😊

smela sy first baby jgk bru 6 bln . sy pun xtahu tp ble suami sy sntuh je perut nk rse baby gerak auto snyp. cm dy xske je abi dy🤣🤣. tp kalau sntuh lama brulah dy rse . sbb suami sy jrg ckp dgn baby .

2y ago

hahaha kan. tp nnti ble dh lahir dye jgk yg suami syg . 🤣🤣

Tak pasti la baby boleh recognise papa dia ke tak. Kalau saya, husband letak tangan kat perut je untuk try nak rasa baby terus senyap. Kalau tak menari berpesta dalam perut ni sampai nak tidur pun susah 😂

2y ago

sme la dgn sy. asal husband letak tgn or brckp2, tros brhenti gerak. stop je aktif balik🤣

Baby saya pulak bila ddy dia pegang perot extra exicted pulak. Lagi diguraukan lagi suke dia nk tendang2 😅. Myb bby dah start kenal suara ddy dia kot.

Hi sis baby I pon sama. Dgr jew suara papa dia bukan main active dlm prut. Bkn stakat suara je, husben I msok jew dlm umah bby I da active