Beri bayi makan

Baby sy dah 5 bulan 28 hari. Boleh tak bg makan? Tiap kali tengok mama papa abang dia makan dia tarik tangan nak makan jugak 😅

4 Balas

elakkan bg bayi makanan kita pd umur tu..misi kk sy suh bg bbur nasi cair tanpa campuran ape2 termasuk bhn perasa 3 ari sblm masuk 6 bulan..bb baru nk belajar mkn..mngunyah dn telan..kalau awk bg mkn mknn manis or sdp dlu nnt ank awk jd cerewek dn memilih mkn

cukup 6 bulan baru intro solid food . lg 2 hari je . below 2y tak digalakkan garam/gula atau perasa. boleh kesian tapi kena tunggu masa yang sesuai. 😊

tak di galak kan sangat......boleh tapi tak boleh selalu

tunggu 6bulan