Saja bertanya santai..

Hi ibu2. ank sy dah setahun 3 Bulan.. lahir kaedah czer.. kalau sy nak tmbah lagi sorg.. sesuai ke masa ni.. atau kne tunggu ank 2 tahun.. entah la.. mcm kesian dia main sorg2 takde kawan selain sy Dan suami..plan ank umur 2 tahun nnti bru sy start kerja balik..tp bila tengok dia mcm nak berkawan.. rasa kesian pula.. org kata biar penat Tu sekali jalan.. bila ank dah besar dah lega.. apa pendapat2 ibu2 ya..sy fikir dua benda ni .. 1. Luka parut czer.. 2. Emosi mental urus anak.. entah la.. berfikir2..

14 Balas

kesian kt anak takda kawan boleh hantar playschool, biar dia main/berinteraksi dgn kawan sebaya. sehari dlm 2-3j pun dah cukup. byk je tadika yg ada playschool ni mcm little caliph tu semua. ada baby bukan dia boleh main dgn baby pun. dia kena main/komunikasi dgn rakan seumur dia. yg tu sis kena jelas dulu. bersalin czer kena jarak 3y. kalau pregnant masa 2y11m pun dah kena rujuk pakar. so fikir2 kan lah.

8mo ago

betul.. kalau ada adik, bkn blh main pun dgn baby, lama jgk nk tunggu blh anak main tu.. pastu mak plk asyik melekat dengan adik je, lagi kesian makin berkurang plk kawan dia