Saja bertanya santai..

Hi ibu2. ank sy dah setahun 3 Bulan.. lahir kaedah czer.. kalau sy nak tmbah lagi sorg.. sesuai ke masa ni.. atau kne tunggu ank 2 tahun.. entah la.. mcm kesian dia main sorg2 takde kawan selain sy Dan suami..plan ank umur 2 tahun nnti bru sy start kerja balik..tp bila tengok dia mcm nak berkawan.. rasa kesian pula.. org kata biar penat Tu sekali jalan.. bila ank dah besar dah lega.. apa pendapat2 ibu2 ya..sy fikir dua benda ni .. 1. Luka parut czer.. 2. Emosi mental urus anak.. entah la.. berfikir2..

14 Balas

1. standard practice sarankan jarak antara kelahiran caesar dengan next pregnancy sekurang2nya 18 bulan kalau sis nak TOLAC ie cuba bersalin normal next ni. jadi maybe best chance untuk tunggu lagi 3 bulan baru cuba for next pregnancy. 2. atas sis. sis je yang tahu kemampuan sis tahap mana. sis je yang tahu sejauh mana bantuan yang sis dapat dalam pengurusan anak2. istikharah lah banyak2