Saja bertanya santai..

Hi ibu2. ank sy dah setahun 3 Bulan.. lahir kaedah czer.. kalau sy nak tmbah lagi sorg.. sesuai ke masa ni.. atau kne tunggu ank 2 tahun.. entah la.. mcm kesian dia main sorg2 takde kawan selain sy Dan suami..plan ank umur 2 tahun nnti bru sy start kerja balik..tp bila tengok dia mcm nak berkawan.. rasa kesian pula.. org kata biar penat Tu sekali jalan.. bila ank dah besar dah lega.. apa pendapat2 ibu2 ya..sy fikir dua benda ni .. 1. Luka parut czer.. 2. Emosi mental urus anak.. entah la.. berfikir2..

14 Balas

mcm sy pun tiga2 ank czer. Ank sulung dgn ke2 jarak umur 4 tahun. ke2 dgn ke3 jarak umur 7 thn. dan kitorg enjoy besarkn ank2 dgn jarak jauh2 ni. setiap ank dpt perhatian cukup sepanjng dia membesar dan sy sempat ajar sendiri diorg membaca, mengira. Bila ank ke2 czer, km plan jarakkn jauh ank ke3 sbb y last. bersalin awal2 takut nnti rindu bau baby lagi 🤭. Alhamdulillah ank2 y besar pun banyak membantu sbb diorg pun x sabar nak ada adik