Saja bertanya santai..

Hi ibu2. ank sy dah setahun 3 Bulan.. lahir kaedah czer.. kalau sy nak tmbah lagi sorg.. sesuai ke masa ni.. atau kne tunggu ank 2 tahun.. entah la.. mcm kesian dia main sorg2 takde kawan selain sy Dan suami..plan ank umur 2 tahun nnti bru sy start kerja balik..tp bila tengok dia mcm nak berkawan.. rasa kesian pula.. org kata biar penat Tu sekali jalan.. bila ank dah besar dah lega.. apa pendapat2 ibu2 ya..sy fikir dua benda ni .. 1. Luka parut czer.. 2. Emosi mental urus anak.. entah la.. berfikir2..

14 Balas

sy plan utk tmbh ank bila ank cecah 2y. tapi unexpected sy pregnant bila ank cecah 1y, dgn sblm ni bsalin czer. mental, emosi ibu mmg kena kuat, sbb masa ni ank sulung tgh lasak, kdg2 nk menempel saja dgn kita, dgn kita alahan teruk, nk jaga kndungan lg. sokongan suami sgt penting utk jaga ank yg nk mmbsr tu.

8mo ago

ya currently 23w. toddler 1y4m. for me if u hesitate tntg byk benda, better u plan sebaiknya. sbb once dh pregnant, dh xblh turn back. utk cope with everything mmg ambil masa plus toddler tgh lasak.