Jenama

Ibu2 ambil folic acid brand apa masa Ttc dulu..ikthiar untuk mengandung. Apa benefit folic acid untuk wanita. Lelaki boleh ambil ke? Ada side effect tak? Thank ibu2 .

7 Balas

Folic acid nie sejenis vitamin yg tidak dpt dihasilkan oleh bdn.. dimakan sbg mknn tambahan utk mengelakkan n mengurangkan risiko kecacatan bayi spt spina bifida.. dlm mknn seharian pn ada folic acid cuma folic acid ni terlalu mudah utk rosak atau hilang ketika dimasak.. xde side effect utk mkn, cuma jgn berlebihan sbb membazir je, bdn cuma ambil jumlah diperlukan shj.. lelaki pn boleh mkn..

Lelaki pn ok mkn asid folid..saya amek brand appeton...

Sy amek appeton.. sbln amal.. Alhamdulillah sangkut..

Beli yg murah sepapan rm0.80 ke rm1 kt farmasi..

Appeton..2 mggu amal,alhamdulillah sy pregy

Sy mkn brand appeton.. Skali ngan husband

Lelaki boleh amik