Jus Mamariam

Hi ibu2, Ada sesiapa pernah try jus mamariam tak? Selamat ke untuk amalkan wktu prgnen? Ada side effect?

13 Balas

Saya pernah beli, tapi yg kat shopee punya. Beli 2 botol. Tapi hb saya tak naik2 pun. Still anemia in pregnancy. Kawan saya kata takut tu yang tiruan punya sebab murah. Kalau beli kat trusted agent memang agak mahal bagi saya 😅. Last2 saya dah tak consume jus ma mariam. Saya makan iron tablet dan zincofer yg kk provide bersama air limau kasturi. Alhamdulillah hb naik dan no longer anemia in pregnancy. Saya memang siap2 bancuh 1 jug air limau kasturi letak dalam peti sejuk. Setiap kali nk mkn ubat, minum dengan air tu. Tak makan ubat pun, saja2 minum. Sedap tekak 😂. Nurse kk yg advise saya consume ubat kk bersama vitamin c utk tambah penyerapan zat. Dan memang berhasil. 🤗 Murah pun murah, sedap pun sedap.

4y ago

Ok sis tkasih..lepas ni sy nak try mcm sis 😊