JUS MAMARIAM

Salam ada sesiapa pernah amalkan jus mamariam...adakah elok utk ibu mengandung dan lulus kkm

JUS MAMARIAM
29 Balas

Saya amalkan sekejap je. Dalam 2 botol. Tapi tak de effect utk hb saya. Saya ni anemia in pregnancy. Tapi bila saya amalkan minum air limau kasturi yg dibancuh sendiri, dan makan bersama ubat yg kk bagi, Alhamdulillah akhirnya bacaan hb saya naik. Tu based on personal experience saya. Tambahan pulak, jus mamariam ni agak mahal pada pendapat saya. Jadi bila dia tak beri apa2 effect dekat saya, saya terus berhenti consume dan cuba alternative yg nurse kk suggest (minum air limau)

4y ago

Awak. Ubat yang mana 1 ye awak makan airlimau kasturi tu? Vitamin ke? Atau yg tambah darah saya pun kurang darah. Turun jatuh 9.0 saya pun minum limau kasturi. Tapi selepas makan. Bukan masa makan ubat.

saya amal jus mamariam.asbab adik sya msa dia preggy dia amalkan jus mamariam..sbb dia x blh langsung mkn ubt yg kk bg..sbb nya bila dia mkn ubt kk bg dia akn muntah terok dan berbau darah..berpeluh berlebihan..mcm2 lagi..apa yg best j.mamariam ni..bila sya selsema..batuk..sakit kpla..sya minum waktu mlm..InsyaAllah bgun pg dah xdak semua tu..

Sy amalkan...masa bukak buku hb sy 8.8 ...teruk hb awk ni nurse kata...kencing pn kotor...lg 2 mggu kena cek up lg..jd sy pn beli jus mamariam sbb org kata bagus..2 mggu sy amalkan dgn pemakanan sihat...alhamdulillah 2 mggu cek up tu kencing clear hb naik 11.1...skrg hb 13.3...alhamdulillah serasi dgn sy..mual pn kurang...

kalau dalam berpantang elok ke makan jus ni ... ??? sbb nk habiskn yg extra ... saya start minum jus mamariam ni sejak awal hamil smpai dh bersalin 8may 2022 ni masih ada extra . tp anak keluar tetap kne kuning ... bab lain okay la semasa hamil . tp bab kurgkn risiko kuning tu 50/50 la jgn percaya sgt .... bab lain okay ngam dgn sy ...

Sy pon tempted nak try since tgk iklan. They claim ada tersenarai KKM approved under makanan tambahan. Hence I do the digging. However takde pon dalam record. Here’s the link to check for products untuk supplement pon boleh. https://www.npra.gov.my/index.php/en/consumers/information/products-search Better be safe than sorry.

Hi. I pon tengah cari review jus mamariam ni lulus kkm ke tak. Sebab ye lah sekarang ni kita kena aware lebih sikit dengan apa yang kita consume lagi-lagi kalau pregnant kan. Siapa tahu jus mamariam ni lulus kkm tak ya? sebab banyak sangat jus macam ni tapi kadang takde kelulusan kkm pon, risau nak makan pulak.

Macam tak tahu pulak jus mamariam lulus kkm ke tak sebab biasanya nampak ramai buat review kata bagus je makan jus ni tapi tu lah tak ramai jugak aware pasal kelulusan produk yang diorg makan kan. Tapi saya memang mencari jugak jus mamariam lulus kkm ke tak ni

Jus mamariam lulus kkm ke ya? Ada sesiapa tahu tak? I pon teringin nak consume tapi just curious sama ada jus mamatiam lulus kkm ke tak eh. Sebab macam banyak sangat product nowadays yang tak ada lulus kkm risau nak makan lagi-lagi waktu pregnant ni.

Hi sis. I tak pernah lagi ambil jus mamariam ni. Tapi i selalu dgar orang kata jus mamariam ni bagus. But tak sure pulak kalau orang yang ada gbs boleh ambil ke tak. Sebab biasanya jus dalam botol macam ni banyak kandungan gula kan

Hi awak. Jus mamariam ni bagus. Kakak i pernah consume dulu. Katanya bagus untuk ibu mengandung but tak mengandung nak ttc pon boleh consume sebab banyak khasiat katanya dalam jus mamariam ni sebab banyak guna makanan sunnah kan