Jus Mamariam

Hi ibu2, Ada sesiapa pernah try jus mamariam tak? Selamat ke untuk amalkan wktu prgnen? Ada side effect?

13 Balas

Saya pernah beli, tapi yg kat shopee punya. Beli 2 botol. Tapi hb saya tak naik2 pun. Still anemia in pregnancy. Kawan saya kata takut tu yang tiruan punya sebab murah. Kalau beli kat trusted agent memang agak mahal bagi saya 😅. Last2 saya dah tak consume jus ma mariam. Saya makan iron tablet dan zincofer yg kk provide bersama air limau kasturi. Alhamdulillah hb naik dan no longer anemia in pregnancy. Saya memang siap2 bancuh 1 jug air limau kasturi letak dalam peti sejuk. Setiap kali nk mkn ubat, minum dengan air tu. Tak makan ubat pun, saja2 minum. Sedap tekak 😂. Nurse kk yg advise saya consume ubat kk bersama vitamin c utk tambah penyerapan zat. Dan memang berhasil. 🤗 Murah pun murah, sedap pun sedap.

4y ago

Ok sis tkasih..lepas ni sy nak try mcm sis 😊

I'm consuming it sis.. sejak hb drop pada 3 bulan pregnant,saya try jus ini.. Dah 7 bulan sekarang.. Memang baik utk ibu mengandung.. Maintain hb dan tak kena GDM walau saya kuat makan manis.. pastikan sis beli yg ori.. 😊

Selamat sis...Saya minum boleh stabilkan hb ..haritu dah habis, belum beli ..esok nya pergi check..darah drop sangat..sangat bagus jus ni diminum pagi dan malam

Sy mnum jgk.. Hb ok Alhamdulillah dri dlu smp skrg cntik je.. Bgs untuk kandungan.. Skrg dh amalkan 7 btol dh..

Nanti kalau bersalin anak and mommy ok ke kulit? Takut plak effect tak baik bila bersalin nanti.

Yg sebenarnya bab jus jus mcm suplemen ni tak elok di minum.. Tak elok utk kidney kita.

4y ago

Setuju. Tapi ramai yg percaya dengan bnde2 viral cmni. 😌

Hubby sy baru beli set 3 botol trs sbb my hb below 11 tak pndai naik2.hope brkesan huhu

Okey je .. Lagi bagus.. Senang bersalin.. Bby gebu gebas

Saya beli until keputihan entahlah sis Tak ok pun

Sy mkn jus mamariam ok.. Xda apa2 effect.. Hb pun ok..