Mana satu fasa paling susah anda ibu?

Hi ibu semua👋🥰 Jom kongsikan pengalaman mommies semua😍 Antara 4 fasa di bawah, mana satu yang ibu rasa paling susah👉👈 Rasa paling hmmm, mana satu ya?😟 Jom kongsikan di bawah 👇

Mana satu fasa paling susah anda ibu?
293 Balas

Of course A😌 sy x berapa nk menikmati la time mngndung.. Mmg kluar msuk wad jela. 😑 Alahan truk.. Bdan sy susah naik.. Hb low, mkn muntah, bngun pg muntah, gsok gg muntah, bau nasi muntah, bau menumis muntah, bau husband muntah 😒, bau sabun smua je nia sbun.. Mndi ke bsuh bju ke pncuci pinggan ke.. Mmg xleh bau, jln sikit pening, yela sy hb low.. Semua bnda dlm umh sy.. Haha.. Sy tdo je.. Nk angt hp pon x larat.. Muntah drp pg smlm ml... Smbung plak pg smpai mlm.. Hahahaha

SEMUA A - 1st trimester. Alahan sampai 3 bln B - induce.baby overdue.melayan contraction yg saket sgt C - baby 1st.Struggle menyusu time tu walaupun breast luka. D - bile baby da nak msk 7 bln dah mula pnjg akal susah nak tido mlm. Sabo jela Tapi Alhamdulillah dpt merasa suma moment² indah ni

A sbb kena jaga pemakanan .. cth terlbih mkan atau minum benda manis ank dh ade gdm.. tkpon kurang mkn benda protein (ayam,daging,ikan) hb low... 😣

Dibandingkan a b c, d lah.. Bila dlm fasa d kena korbankan rasa itu ini nk buat.. Btl2 kena bagi tumpuan lebih pd anak

A. bukan susah tp perasaan sentiasa rasa risau je. selagi x bersalin selagi tu nk ari² g klnk nk pastikan baby ok.

B sbb elective czer. tapi 3 hari delay. kena cucuk tiub kencing sampai 3 kali. kena puasa sampai 3 hari.

Sempat rasa A ngan B je.. C ngan D belum merasa lg. sbb anak tak panjang umur. dah jd anak syurga..

b..nk bslin tu..rse pe je dlm labour room..nk2 pulak ble baby nk kua..dktr kata lmbt lg..😓😓

D. lagi2 makin besar makin ngade2 😵 tak nak dgn org lain nak dgn mama dia sorg je

D..penat sgt nak tidukkn ank..selagi ank x tidur..selagi itu la mama dia x dpt tido..

3y ago

ini realiti sangat😭