Kongsikan pengalaman anda bersama kami!

Setiap ibu melalui fasa/detik kehamilan yang berbeza kan?🥰🤰 Boleh ibu-ibu semua kongsikan pengalaman ibu bersama parents TAP yang lain supaya mungkin boleh bersedia terlebih dahulu👉👈

Kongsikan pengalaman anda bersama kami!
58 Balas

saya D, GDM INSULIN. Anak 1st lahir 4.3kg normal. Anak no2 lahir 4.1kg normal. Sekarang mengandung anak no3 perkahwinan baru. Usia kandungan 6w2d. Harapan untuk bersalin czer macam cerah je tapi kalau boleh normal, saya nak normal. Moga Allah permudahkan urusan saya kelak. Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻

Saya GDM Insulin..Sepanjang kehamilan kena jaga pemakanan.Syukur sudah melepasi fasa kehamilan dengan baik..bby lahir secara normal dgn berat 3.69kg.🤱💕.Walaupun tumpah darah lepas bersalin.. Doktor & nurse byk membantu.tq byk2 atas layanan yg diberi ..

anak pertama alhamdulillah sepanjang pregnant xda msalah & anak pertama lahir 4.4 kg emergency czer sbb baby berak da Kat dlm.... skrg pregnant anak kedua 38 weeks 3 days ..msalah C & E ... due date 8 Dec 2021

Air ketuban kurang.. last2 baby keluar xcukup bulan 😭.. 2x jadi mcm tu.. kali ke 4 ni baby selamat sebab sy under pakar.. dorg ikat pintu rahim.. baru la baby dapat lahir normal.. alhamdulillah 🥰

3y ago

ada try makan buah tembikai dan minum air kelapa?

A slh satu..pregnant kli ni,doktor scan hr isnin lepas uri kat bwh,tutup laluan ckit je katanya..hrp² nnt berubah naik ats..skrg 27 weeks 6 days😔 risau😢

2y ago

Byk kn sujud & buat senaman L, inshallah 30w kembali normal mcm sy kesemua(3) pregnancy mcm tu.

sy turun darah jer. skit sngt boleh mkn mase 2 hari .... tetapi waktu bersalin skjp jer 2x tari nafas keluar dng mudah sekali uri nya. .. 3 orng semua macam tu..

cebisan Uri tertinggal anak ke-4 .. anak ke-5 gugur 15w .. anak ke-6 tumpah darah (500cc) time deliver .. Alhamdulillah .. Allah lindungi kita .. 🤲

3y ago

kalau uri tertinggal tu macam mana? kena bukak balik ke jahitan?

Ank 1st baby songsang... Time preggy ke3 gugur n doctor xkorek abes sisa cebisan uri kot.. Seminggu merana sakit xboleh berdiri tegak 😣

tiada dalam list, tp tekanan darah tinggi . Dr suru bersalin awal sikit dr edd , 38w6d baby da keluar , forceps delivery . Alhamdulillah

Ank 2nd air ketumban kurang.. trus refer hospital.. admit pstu induce ubat.. jalan tak buka.. last2 operate juga