Tanda2 bersalin

Ibu2 boleh share tak tanda2 bersalin yg ibu2 alami? Saya first baby, jadi risau kalau tak tahu tu sakit nak bersalin... Skrg 37w5d dah... Saya tahu dan faham tanda2 tu Cuma nak ibu2 share macam mana pengalaman yg ibu2 alami... Terima kasih 🥰

1 Balas

kalau mcm sy 1st baby bersalin masa 38w2d. sehari sebelom bersalin turun tanda darah. xde lendir sbb drh tu pekat dn menitik2 atas lantai masa berjalan. masa jadi ni baru balik kije. mlm tu pergi hospital terus doctor check ctg dn bukaan belom ada. jadi doctor bg choice nk balik or stay. sy pilih balik. then esok pagi tu baru start rasa sakit contraction. dan mcm ada air ketuban dkt pad. darah dh xdk. pad je lembab. pergi hospital semula dh 4cm. petang tu bersalin. 2nd baby (39w3d) belom ada apa2 tanda nk bersalin lagi😅. due 8.1.23 ni. kemarin dulu pergi check dkt klinik swasta sbb baby kurang gerak banyak mengeras pada 1 tmpt ja. doctor ckp belom smpi masa lg. dn kedudukan kepala baby pon atas lg. harap dipermudahkan proses kelahiran baby❤️🤲. mcm adik sy punya experience dia cakap 3 anak dia semua lain2. 1st baby normal, 2nd baby emergency ceaser (baby prem) & third baby dia normal tapi kena induce sbb air ketuban kurang

1y ago

ooo ok baik sis... tenkiu share